Δελτίο Τύπου – Ετήσια Γενική Συνέλευση

October 30, 2015

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2006 για να προωθήσει την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη με την στήριξη της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Travel Foundation UK. Οι στόχοι του είναι: η προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος, η βέλτιστη χρήση των φυσικών πόρων και η βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης στις απομονωμένες κοινότητες της Κύπρου σε σχέση με τον τουρισμό.

Ο σύνδεσμος την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στο Δημαρχείο Σωτήρας, επαρχίας Αμμοχώστου διοργανώνεσαι με επιτυχία την Ετήσια Γενική Συνέλευση και εκδήλωση με θέμα «Sustainable Tourism Building Bridges».

Αναγνωρίζοντας τη σημασία του τουρισμού για την Κυπριακή οικονομία (όπως επισημαίνει και η μελέτη TIMM που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τη συνεργασία του Travel Foundation UK και TUI)

το CSTI προωθεί την ιδέα της οικοδόμησης μιας νέας Στρατηγικής Τουρισμού γύρω από πολιτικές για την αειφορία χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της μελέτης και φέρνοντας τον κυπριακό τουρισμό πιο κοντά με τους στόχους του 2015 Millennium Development Goals (MDGs) των Ηνωμένων Εθνών. Είναι σαφές ότι η επιτυχής υλοποίηση απαιτεί σαφείς στρατηγικές, στήριξη σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο, δέσμευση χρηματοδότησης και επενδύσεων στον τομέα της τεχνολογίας, των υποδομών καθώς και στο ανθρώπινο δυναμικό.

Τα μηνύματα αυτά εξέφρασε και ο ομιλητής της εκδήλωσης ο Πρέσβης κύριος Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, με μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

Την εκδήλωση προσφώνησαν ο κ. Κώστας Κουμής, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ, ο κύριος Παναγιώτης Νέος, Αντιπρόεδρος του ΤΕΒΕΑ και η κυρία Salli Felton, Chief Executive τουTravel Foundation UK.

Ακολούθησε παρουσίαση των δράσεων του οργανισμού από τον Πρόεδρο του CSTI κ. Φίλιππο Δρουσιώτη και τα μελλοντικά σχέδια του οργανισμού στην ενσωμάτωση της αειφορίας στην τουριστική βιομηχανία.

Η εκδήλωση περιλάμβανε Έκθεση Παραγωγών δίνοντας την ευκαιρία στα μέλη του CSTI και στους παραγωγούς να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους αλλά και στους καλεσμένους να πάρουν μια γεύση από κυπριακά εδέσματα και ποτά.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, δόθηκαν βραβεία για τις εξαιρετικές αειφόρες πρακτικές στις κατηγορίες επιχειρήσεων (LOUIS HOTELS PUBLIC COMPANY LIMITED), μικρές επιχειρήσεις (SJM LAZAROU) και κοινότητας (ECOVILLAGE TRIS ELIES).

Την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Ελευθερία Σωφρονίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του συνδέσμου που με την στήριξη τους συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων μας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο 22 311623,   email info@csti-cyprus.org

Share page

© 2024 The Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI). All rights reserved. Designed and Developed by mmVirtual