Παγκόσμιο Βραβείο Υπεύθυνου Τουρισμού για το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free”

November 18, 2022

          

Παγκόσμιο Βραβείο Υπεύθυνου Τουρισμού για το Έργο

Keep our Sand and Sea Plastic Free“.

Σημαντική επιβράβευση το βραβείο που έλαβε το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free” για τις δράσεις που υλοποιεί για μείωση της πλαστικής ρύπανσης. Κάθε χρόνο, στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού – World Tourism Market (WTM) βραβεύονται πρακτικές και πρωτοβουλίες που προωθούν τον υπεύθυνο τουρισμό και εμπνέουν την τουριστική βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free” έλαβε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Μείωση πλαστικών απορριμμάτων στο περιβάλλον» στο World Tourism Market (WTM) στο Λονδίνο. 

Το Έργο “Keep our Sand and Sea Plastic Free” είναι μια πρωτοβουλία του TUI Care Foundation σε συνεργασία με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) και το Travel Foundation. Το Έργο αποτελεί μέρος του προγράμματος Destination Zero Waste του TUI Care Foundation και προωθεί νέους τρόπους μείωσης και επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων, οι οποίοι δημιουργούν θέσεις εργασίας και προωθούν την κυκλική οικονομία στην Κύπρο. Μέχρι στιγμής, πάνω από 500.000 κάτοικοι και επισκέπτες στην Κύπρο έχουν επηρεαστεί θετικά στο πλαίσιο του προγράμματος και έχουν δημιουργηθεί δύο «Παραλίες Χωρίς Πλαστικά».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του TUI Care Foundation, Thomas Ellerbeck δήλωσε:  “Όλοι μας στο TUI Care Foundation αισθανόμαστε τιμή που βραβευτήκαμε για τις πρωτοβουλίες μας, οι οποίες τονίζουν ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μια δύναμη για το καλό, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τις κοινότητες. Μαζί με τους στενούς συνεργάτες μας δεσμευόμαστε να προωθούμε συνεχώς θετικό αντίκτυπο σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο”.

Ο Φίλιππος Δρουσιώτης, Πρόεδρος του CSTI δήλωσε: “Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτό το Έργο και που συνεργαζόμαστε με το TUI Care Foundation και το Travel Foundation για να μειώσουμε την πλαστική ρύπανση των θαλασσών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η ιδέα για τις
«Παραλίες Χωρίς Πλαστικά» έχει τόσο μεγάλη απήχηση, ο κόσμος χρειάζεται τα εργαλεία για να γίνουν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος”.

 

Σημειώσεις για συντάκτες:

Επικοινωνία με Παναγιώτα Κουτσόφτα, Διευθύντρια Έργου:

p.koutsofta@sandseaplasticfree.org  99-905369

Σχετικά με το TUI Care Foundation

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του τουρισμού για καλό, η TUI Care Foundation υποστηρίζει πρωτοβουλίες έργων και συνεργασίες, που δημιουργούν καινούργιες ευκαιρίες για τη νέα γενιά και συμβάλουν στην ευημερία των τοπικών κοινοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνδέοντας τους τουρίστες με καλές πρακτικές, το TUI Care Foundation ενθαρρύνει πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισης για να ανοίξουν νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τους νέους, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στους προορισμούς διακοπών και βιώσιμα μέσα διαβίωσης όπου οι τοπικές κοινότητες μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από τον τουρισμό. Το TUI Care Foundation εργάζεται παγκοσμίως και δρα τοπικά – βασίζεται σε ισχυρές συνεργασίες με τοπικούς και διεθνείς οργανισμούς για τη δημιουργία σημαντικών και μακροχρόνιων οφελών. Το φιλανθρωπικό Ίδρυμα εκτιμά τη διαφάνεια και την αποδοτική χρήση των πόρων. Ως εκ τούτου, το 100% των δωρεών πηγαίνει σε προγράμματα στους προορισμούς με όλο το διοικητικό κόστος για το Ίδρυμα να καλύπτεται από την TUI. Το ΤUI Care Foundation δημιουργήθηκε από την TUI, την μεγαλύτερη παγκόσμια τουριστική επιχείρηση, και εδρεύει στην Ολλανδία.

https://www.tuicarefoundation.com/

Σχετικά με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI)

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, o οποίος ιδρύθηκε το 2006, ακολουθώντας ένα 2ετές πρόγραμμα του Travel Foundation UK. Ο στόχος του CSTI είναι να προωθήσει την ανάπτυξη βιώσιμης προσέγγισης του τουρισμού στην Κύπρο μέσω της διατήρησης και προστασίας του περιβάλλοντος, της συνετής χρήσης των φυσικών πόρων και της βελτίωσης των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών των περιθωριοποιημένων αγροτικών κοινοτήτων της Κύπρου. Το CSTI φιλοδοξεί να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη στην τουριστική βιομηχανία προς όφελος του κοινού μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης του κοινού και της τουριστικής βιομηχανίας στα εξής:

  • τη διατήρηση και την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνετή χρήση των φυσικών πόρων
  • τη μείωση του αντίκτυπου των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως αποτέλεσμα όλων των δραστηριοτήτων μας που σχετίζονται με τον τουρισμό.
  • τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις κοινωνικές και οικονομικά μειονεκτικές κοινότητες λόγω του τουρισμού.
  • την προώθηση βιώσιμων μέσων για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και αναγέννησης.

Αποστολή μας είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού στην Κύπρο που να προστατεύει το περιβάλλον, να στηρίζει την τοπική οικονομία και να προάγει τον τοπικό πολιτισμό.

 

 

Share page

© 2024 The Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI). All rights reserved. Designed and Developed by mmVirtual