Δελτίο Τύπου 14/3/2024 Δεντροφύτευση Ένα δέντρο για κάθε σύνεδρο!

March 14, 2024

Ένα δέντρο για κάθε σύνεδρο! 

Μια ακόμη δέσμευση γίνεται πραγματικότητα, ως απόρροια του Παγκύπριου Συνεδρίου “Είναι η Κλιματική Αλλαγή Απειλή για τονΤουρισμό;”. Οι διοργανωτές του Συνεδρίου δεσμεύτηκαν να φυτέψουν ένα δέντρο για κάθε σύνεδρο που συμμετείχε στο Παγκύπριο Συνέδριο. Έτσι, την Παρασκευή 15 Μαρτίου η ώρα 9:00 π.μ. ο Κυπριακός Σύνδεσμος ΑειφόρουΤουρισμού (CSTI) σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Δήμο Αγλαντζιάς διοργανώνει δεντροφύτευση στην Αγλαντζιά (απέναντι από το Πάρκο των Σκύλων). 

Το Παγκύπριο Συνέδριο διοργανώθηκε στις 19 Οκτωβρίου, 2023 από το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI). Στόχος των διοργανωτών του Συνεδρίου, ήταν μεταξύ άλλων, να αποδείξει έμπρακτα ότι οι επιλογές μας μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κλιματική κρίση και κατάφεραν να διοργανώσουν ένα συνέδριο με μηδενικά απόβλητα. Παράλληλα δεσμεύτηκαν να φυτεύσουν ένα δέντρογια κάθε σύνεδρο.Τα δέντρα παραχωρήθηκαν από το Τμήμα Δασών στο πλαίσιο του Προγράμματος “Φυτεύω για το Κλίμα”.  

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν η Επίτροπος Περιβάλλοντος και ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς και εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Τμήματος Δασών. 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.    

 

 

 

Share page

© 2024 The Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI). All rights reserved. Designed and Developed by mmVirtual