Δελτίο Τύπου: Μια έξυπνη εφαρμογή για καλό σκοπό! To “Bring Your Cup” στοχεύει στην μείωση της πλαστικής ρύπανσης.

April 25, 2024

 

                                                 

Μια έξυπνη εφαρμογή για καλό σκοπό! 

ToBring Your Cup” στοχεύει στην μείωση της πλαστικής ρύπανσης. 

 Μια καινούργια δωρεάν εφαρμογή για τα έξυπνα κινητά δημιουργήθηκε με στόχο την ενθάρρυνση του κοινού να χρησιμοποιεί το δικό του επαναχρησιμοποιήσιμο ποτήρι. Οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να εγγραφούν στην εφαρμογή δωρεάν και κάθε φορά που χρησιμοποιούν το δικό τους ποτήρι, στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, να κερδίζουν βαθμούς. Οι βαθμοί αυτοί μπορούν να εξαργυρωθούν με εκπτώσεις και συμμετοχές σε κληρώσεις για πλούσια δώρα.  

Η εφαρμογή ονομάζεται “Bring Your Cup” και είναι ένα web application που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα αν είναι android ή ios, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι εγγραφή στο σύστημα και να θυμάται να έχει μαζί του το ποτήρι του. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει τα προνόμια που του προσφέρει η εφαρμογή, ενώ ταυτόχρονα θα κάνει κάτι καλό για το περιβάλλον.  

Από την άλλην πλευρά, οι επιχειρήσεις που προσφέρουν καφέ, μπορούν να εγγραφούν δωρεάν και πάλι στο “Bring Your Cup” με την μοναδική υποχρέωση να είναι δεκτικές να σερβίρουν τους πελάτες τους, στο δικό τους ποτήρι. Με αυτό τον τρόπο οι επιχειρήσεις ανήκουν σ’ ένα προοδευτικό δίκτυο, μειώνουν το κόστος από την αγορά και διαχείριση των ποτηριών μιας χρήσης, μειώνουν το κόστος διαχείρισης των αποβλήτων τους, ενώ συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.  

Μ’ ένα εύχρηστο τρόπο οι εμπνευστές της εφαρμογής στοχεύουν να μειωθεί αισθητά η κατανάλωση των ποτηριών μιας χρήσης στις καφετέριες, ποσότητα που συχνά καταλήγει και στο φυσικό περιβάλλον.  

Το Bring Your Cup είναι μια πρωτοβουλία του Έργου “Keep our Sand and Sea Plastic Free” το οποίο υλοποιείται από το TUI Care Foundation και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού (CSTI). Η δημιουργία της εφαρμογής χρηματοδοτήθηκε από το Cyprus Environment Foundation. 

Share page

© 2024 The Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI). All rights reserved. Designed and Developed by mmVirtual