«Πράσινες» Κυπριακές Παραλίες

February 08, 2013

Στα πλαίσια του προγράμματος «Πράσινες Κυπριακές Παραλίες» ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, το Travel Foundation UK και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού με την υποστήριξη του ξενοδοχείου Nissi Beach Resort διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Μαγειρεύουμε Κυπριακά φαγητά».

Στην εκδήλωση τόσο ξένοι τουρίστες όσο και ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους μάγειρες να ετοιμάζουν κυπριακά εδέσματα, να τα δοκιμάσουν και να δροσιστούν με κυπριακούς χυμούς και παραδοσιακά ποτά. Στους συμμετέχοντες δόθηκε βιβλιάριο με παραδοσιακές συνταγές σε μια προσπάθεια προώθησης των παραδοσιακών κυπριακών φαγητών. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος και ντόπιοι παραγωγοί παραδοσιακών καλαθιών όπου έκαναν επίδειξη της δουλείας τους με μεγάλη ανταπόκριση από τους τουρίστες. Την εκδήλωση συνόδευε λαουτάρης με παραδοσιακή κυπριακή μουσική.

Η εκδήλωση που στέφθηκε με επιτυχία, είχε ως στόχο να φέρει σε επαφή τους τουρίστες με τα ήθη και έθιμα της Κύπρου αλλά και να δώσει εύκολες ιδέες για πρακτικές κυπριακές συνταγές πάνω στην παραλία σε ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Εταίροι προγράμματος:

sponsors

Χορηγοί προγράμματος:

nissi_beach_resort

Αν ενδιαφέρεσαι να βοηθήσεις και να εμπλακείς στο πρόγραμμα στείλε email στο : greeningcyprusbeaches@csti-cyprus.org

 

 

Share page

© 2024 The Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI). All rights reserved. Designed and Developed by mmVirtual