Προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την τέχνη!

July 03, 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την τέχνη!

Μηνύματα σεβασμού της φύσης και προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την τέχνη φιλοδοξεί να στείλει σε χιλιάδες επισκέπτες του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, η Hermes Airports. Μέσα από την φιλοξενία του έργου τέχνης «Ζήνων ο Κιτιεύς» που εμπνεύστηκαν και φιλοτέχνησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Φρενάρου, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα κομμάτια ξύλου, η Hermes προωθεί την αγάπη αλλά και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων με το φυσικό περιβάλλον.

Η φιλοξενία του έργου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας κατέστει εφικτή ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Hermes με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού. Τα αποκαλυπτήρια του έργου τέχνης τέλεσαν από κοινού οι κύριοι, Φίλιππος Δρουσιώτης, Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού και  Wes Porter, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της  Hermes Airports. Tο παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν επίσης η Δρ Αραβέλα Ζαχαρίου, Εκπρόσωπος των πολιτιστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, συγγενείς των μαθητών και άλλοι επίσημοι.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της τελετής, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes Airports, κος Wes Porter, ανέφερε ότι το έργο τέχνης που αποκαλύπτουμε σήμερα, παρουσιάζει τον σπουδαίο Κύπριο φιλόσοφο Ζήνων τον Κιτιεύς, ο οποίος υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα προστασίας του περιβάλλοντος.  Ο Ζήνων πίστευε ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζουν ειρηνικά και σε πλήρη αρμονία με τη φύση, γιατί εκτός από το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, διακατέχονται επίσης από το ένστικτο της κοινωνικοποίησης, το οποίο οδηγεί στη σύνδεση αλλά και στη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων για το κοινό καλό.

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στους μαθητές του Γυμνασίου Φρενάρου οι οποίοι εργάστηκαν με ζήλο τους τελευταίους μήνες για τη δημιουργία του έργου τέχνης «Ζήνων ο Κιτιεύς» και οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

Ανδρέας Χατζηγεωργίου, Λάζαρος Ζαχαρία, Ανδρέας Ζήσιμου, Ανδρέας Ματθαίου, Πέτρος Ιωάννου, Ανδρέας Σταύρου, Κώστας Ιωάννου, Κυριάκος Χατζηλούκας, Κωνσταντίνος Κωμοδρόμου, Νεόφυτος Μοσχοβίας, Γιάννης Λαουτάρης, Ραφαήλ Κυριάκου, Μιχαήλ Ρουσιάς, Άντρη Αντωνίου, Νατάσα Παναγιώτου, Γεωργία Σώζου, Παναγιώτης Θεμιστοκλέους και Κενδέας Παύλου.

Η Hermes Airports, επιθυμεί να συγχαρεί αλλά και να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στον Κυπριακό Σύνδεσμο Αειφόρου Τουρισμού, στους μαθητές του Γυμνασίου Φρενάρου αλλά και στον καθηγητή τους κ. Ευάγγελο Ευαγγέλου για το αξιοθαύμαστο έργο τέχνης που δημιούΣημειώσεις για τα ΜΜΕ:

  • Η Hermes Airports Ltd είναι ο διαχειριστής των δύο Διεθνών Αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κοινοπραξία απαρτίζεται από εννέα μετόχους -κυπριακές και ξένες εταιρείες. Συνολικά, πάνω από επτά εκατομμύρια επιβάτες διακινούνται ετησίως στα Διεθνή Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • Εκτιμάται ότι για κάθε επιπρόσθετη πτήση που αφικνείται στα αεροδρόμια της Κύπρου  δημιουργούνται γύρω στις 100 επιπρόσθετες θέσεις εργασίας. Συνολικά, πέραν των 12,700 θέσεων εργασίας στα δύο αεροδρόμια αλλά και στην τουριστική βιομηχανία της χώρας γενικότερα, υφίστανται και ενισχύονται ως αποτέλεσμα της λειτουργίας των Διεθνών Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Με ετήσια συνεισφορά που ξεπερνά τα €500 εκατομμύρια στην Κυπριακή οικονομία, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 3% του ΑΕΠ της χώρας, οι δύο αερολιμένες της Κύπρου, δικαιολογημένα θεωρούνται πλέον ως μια σημαντική κινητήρια δύναμη που βοηθά στην ανάπτυξη της χώρας και στη διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.
  • Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της Hermes Airports Ltd, Τηλ. +357 24 742165. Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: pressoffice@hermesairports.com Τ.Κ. 43027, 6650 Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας, Κυπριακή Δημοκρατία.

Press Release Protection of the Environment through art 19-06-2014 – English

Share page

© 2024 The Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI). All rights reserved. Designed and Developed by mmVirtual